zaterdag 2 juni 2012

Zevenster Orakel

Deze week heb ik een heel mooi nieuw orakelbord ontvangen, een orakelbord met een prachtige Zevenster erop (zie de foto). Dit Orakelbord is gemaakt door Jorine Taal, en komt overeen met mijn eigen spirituele ontwikkeling waarbij de zevenster een grote rol speelt. De zeven punten van het orakelbord staan voor de zeven chakra’s. En met behulp van edelstenen kan ik zo meer vertellen over de werking van de chakra’s per persoon. Ik heb pas een lezing gedaan, namelijk die voor mijzelf, maar graag zou ik hier meer mee willen oefenen. Stuur me een berichtje als je wil dat ik het orakel voor je raadpleeg.    





Hieronder staat een voorbeeldlezing:

De Aventurijn
Deze ligt op de middelste lijn van het zevende chakra, het gebied van het spirituele, zelfverwerkelijking, geestelijke kracht, harmonie en vrede. De Aventurijn geeft aan dat je verdraagzaam bent, en veel geduld hebt op dit vlak. Het spirituele in jouw leven is jouw manier om je te ontspannen en om je vredig te voelen. De steen geeft ook moed, optimisme, rust en zelfbeschikking. Ook kan hij helpen jeugdtrauma’s op te lossen. Het feit dat deze steen op de middelste lijn ligt geeft aan dat je deze steen wel nodig hebt, om verder in balans te komen. Je hebt deze kwaliteiten in jezelf ruim vertegenwoordigt maar het kost je wel veel energie.

De Magnesiet
Deze ligt tussen het eerste en het zevende chakra in. Deze steen opent het hartchakra en stimuleert innige liefde voor jezelf, die noodzakelijk is voordat je liefde van andere mensen kunt ontvangen. Hij versterkt de visualisatie en de verbeelding. Deze kwaliteiten zijn bij jou sterk aanwezig, en zullen helpen de balans tussen het spirituele en het materiële te behouden. Deze steen stimuleert onvoorwaardelijke liefde en helpt om je gecentreerd te voelen.

De Rozenkwarts
Deze ligt in het midden en betekent dat je in zijn geheel goed in balans bent, je bent in staat tot het geven en nemen van liefde. Liefde is een van je belangrijkste middelen om in balans te zijn, en in je leven.

De Bergkristal
Deze ligt ook in het midden, en betekent dat je goed in balans bent, en je helderheid met je meedraagt. Helderheid is een van je belangrijkste speerpunten in je leven. De punt van het bergkristal wijst naar het zevende chakra, wat kan betekenen dat momenteel veel van je energie hiernaartoe gaat. Dit komt ook overeen met de aventurijn die ook bij het zevende chakra ligt, de aventurijn kan het energieverlies, omdat er veel energie nodig is in het zevende chakra tegengaan. 

De Calciet
Deze ligt ver buiten de ster op het bord. Het geeft eigenschappen aan die je van nature al bij je draagt en die vanuit de kosmos worden ondersteunt. Deze eigenschappen hebben geen extra aandacht nodig, maar weerspiegelen jou ware natuurlijk zelf. De steen staat voor lichamelijke, geestelijke en spirituele groei en ontwikkeling. Hij staat ook voor motivatie, zelfvertrouwen, daadkracht, standvastigheid, hoop en moed. De steen verenigt gevoel en verstand, kalmeert de geest en brengt innerlijke rust. Hij staat ook voor analytisch denken, concentratie en succes. Hij ligt het dichtst bij het vierde chakra wat kan betekenen dat je deze kwaliteiten met name via je hartchakra naar buiten brengt. Calciet heeft daarnaast ook het vermogen om negatieve energie uit een ruimte absorberen.

De Obsidiaan
Deze ligt tussen het midden, het vierde en het vijfde chakra. In een kleine punt van de zevenster rondom het midden. Hij ligt ook heel dicht tegen de rozenkwarts aan. Liefde zal je helpen om dit deel nog verder in balans te brengen, je vierde en vijfde chakra zijn namelijk bijna in balans met het geheel. Deze steen kan echter ook op een nog te verwerkend blokkade wijzen tussen het vierde en het vijfde chakra. Het chakra van liefde en het chakra van communicatie. Deze blokkade zal met name op het gebied van de communicatie liggen, omdat de obsidiaan daar dichterbij ligt. Obisidiaan zal je helpen de verbinding met het hartchakra te versterken, zodat je je beter kan uiten en spreken over wat er in je hart omgaat. Ook is obsidiaan een sterk inzichtgevende en reinigende steen. Hij stimuleert persoonlijke ontwikkeling door zelfinzicht en ruimt bagage uit het verleden op, door de oorzaak hiervan naar boven te brengen. Dit kan gepaard gaan met veel emoties. De steen vermindert angst, blokkades, trauma’s, maar ook beperkende gedrags- en denkpatronen die hieruit zijn voortgevloeid. Obsidiaan werkt ook beschermend tegen psychische of spirituele aanvallen, en neemt negatieve energie weg uit de omgeving, Hieronder vallen ook negatieve stralingen zoals kruisingen van aardstralen en wateraders. Doordat het negatieve geestelijke invloeden weghaalt bevordert het hierdoor ook de helderheid van de geest en verscherpt het de zintuigen. Fysiek werkt de steen pijnstillend, kramp- opheffend, spijsvertering stimulerend, ontgiftigend en hij verbetert het de doorbloeding. Hij helpt daarom ook goed bij koude handen en voeten.

Hematiet
Deze steen ligt op je zesde chakra, het is je chakra wat het sterkst ontwikkeld is. De hematiet geeft aan dat je de levenskracht, de wil en de kracht hebt om je derde oog te gebruiken. Je kan goed zien in de spirituele werelden, die voor veel mensen verborgen blijft. Pas wel op dat je dit chakra niet over activeert.


Advies:
De stenen die je op dit moment het best kunnen helpen zijn de obsidiaan en de aventurijn. De obisidiaan, omdat het je zal helpen blokkades tussen je vierde en vijfde chakra weg te nemen. Hij zal je helpen om dingen die nog weggestopt zitten naar boven te halen en te verwerken, waardoor je openlijker kunt gaan communiceren over dat waar je hart over spreekt. Door de obsidiaan zal de doorbloeding van het lichaam en reiniging van het lichaam ook gestimuleerd worden. De aventurijn zal je vrede en optimisme brengen en zal de extra energie die nu nodig is voor het zevende chakra aanvullen.

Je bent veel bezig met spirituele ontwikkeling, met name je zesde en zevende chakra zijn momenteel het meest actief. Pas wel op dat je jezelf niet uitput, en de verbinding blijft behouden met het materiële en je lichaam. Denk hierbij aan de magnesiet, deze kwaliteiten zijn voor jou de link tussen het materiële en het spirituele.  Deze kwaliteiten zijn: innige liefde voor jezelf, visualisatie, verbeelding, onvoorwaardelijke liefde voor anderen en gecentreerd zijn. Hij staat ook voor onschuld en vrijheid; voel je vrij om je leven te leiden op de manier die bij jou past.

11 opmerkingen:

  1. Hoi Aidra Ain,

    Ik zou graag een keer eentje willen als je tijd hebt :) lijkt me heel erg interessant!!!

    Liefs Cialara

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Cialara, ik zal dit weekend het orakel voor je raadplegen !

      Verwijderen
    2. Hallo Cialara, bij deze de legging voor jou !

      De Magnesiet
      Deze steen is gevallen buiten de ster op het bord en ligt het dichtst bij het zevende chakra. De stenen die buiten de ster vallen geven aan op welk gebied je in de hogere werelden geholpen wordt. En ook welke kwaliteiten je op spiritueel gebied al hebt. Deze hebben niet veel aandacht nodig, ze gaan min of meer vanzelf. Magnesiet staat voor onschuld en vrijheid en zorgt voor diepe vrede bij het mediteren. Ook versterkt hij de visualisatie en de verbeelding. In combinatie met je zevende chakra geeft deze steen aan dat je spiritueel sterk bent. Dat je onvoorwaardelijke liefde kent, goed kunt mediteren, visualiseren en dat je verbeelding op dit punt goed is. Ook geeft de steen aan dat je gecentreerd bent, dat je anderen in hun waarde kan laten en dat je hersenhelften in balans zijn.

      De Obsidiaan
      Ook deze steen is buiten de ster gevallen, hij viel zelfs buiten het bord, maar vanwege de foto heb ik hem wat dichterbij gelegd. Hij ligt het dichtst bij je vijfde chakra en geeft aan dat je makkelijk kunt communiceren over die dingen die bijvoorbeeld door jeugdtrauma’s zijn weggestopt. Je kunt gemakkelijk negatieve krachten onderkennen, en hierover spreken, of je weet wat je wel of niet kan zeggen op dit punt. Obsidiaan brengt de waarheid, de kern, de oorzaak van dingen naar boven. Hier heb je goed inzicht in en je kunt hierdoor ook anderen helpen beperkende gedragspatronen of denkpatronen op te lossen.

      De Rozenkwarts
      Ook deze steen is buiten de ster gevallen, hij viel zelfs buiten het bord, maar vanwege de foto heb ik hem wat dichterbij gelegd. Hij ligt het dichtst bij het derde chakra, je wilskracht en je gevoelens. Je gevoelens zijn over het algemeen zeer liefdevol en hij geeft aan dat je emotioneel volwassen bent. De steen bevordert ook creativiteit, dus waarschijnlijk dat je je creativiteit met name via het derde chakra uit. Je brengt veel gevoel in je creaties.

      De Carneool
      Deze steen is op je gidslijn gevallen, tussen het derde en het vierde chakra in. Hij zegt iets over je verbinding met je gidsen. Carneool activeert levensvreugde en vitaliteit, en wekt een zekere nieuwsgierigheid op. Je gidsen of een van deze zullen je helpen bezig te blijven en creatieve en verborgen vermogens aan het licht brengen. Ook zullen ze jou helpen om je eigen weg te vinden. De carneool leidt daarnaast de aandacht naar het hier en nu en helpt om van het aardse te kunnen genieten en de schoonheid ervan te waarderen. Omdat deze steen het dichtst bij je vierde chakra ligt zal deze gidsverbinding met name via je hartchakra plaatsvinden.

      De Calciet
      Ook deze steen is op je gidslijn gevallen, tussen het zevende en het eerste chakra in, maar met name bij het eerste chakra. Vanuit de gidsenwereld zal je ondersteuning ontvangen om je eerste chakra bij te staan, en ook om zo de link met je zevende chakra goed te laten verlopen. Hij spreekt over ondersteuning bij het aarden, die je vanwege je spirituele bezigheden, waarover het zevende chakra spreekt, echt nodig hebt. Ook is het een zachte, en liefdevolle steen, dus dit zal vooral op een rustige en liefdevolle wijze gebeuren.

      De Bergkristal
      Deze ligt op de middelste lijn van je zevende chakra, deze geeft aan dat er voor jou veel helderheid is op spiritueel vlak. Dit valt samen met de werking van de magnesiet die ook bij je zevend chakra viel. Bergkristal ondersteunt je op spiritueel vlak, maar let op de punt van het bergkristal is gericht naar het eerste chakra, wat aangeeft dat je eerste chakra veel energie van je vraagt. Dit valt ook samen met de calciet die aangeven dat je eerste chakra in balans moet worden gehouden met het zevende chakra.

      Verwijderen
    3. De Hematiet
      De hematiet ligt op de middelste lijn van het vijfde chakra, hij geeft aan dat dit het chakra is dat bij jou het sterkst werkt. Wellicht dat dit chakra momenteel echter iets te actief is om in balans te blijven, want hij geeft ook aan dat er waarschijnlijk sprake is van lichamelijke klachten door de werking van dit chakra. Deze klachten kunnen bestaan uit bloedarmoede, menstruatieklachten of overgangsklachten. Maar ze kunnen ook meer geassocieerd zijn met het vijfde chakra zoals klachten van keel, stem, oren of nek.



      Advies:
      Vanwege de sterke werking van het vijfde chakra zou ik in dit geval geen hematiet gebruiken, maar een rustgevende steen zoals de calciet. Deze steen zal dan ook meteen je eerste chakra ondersteunen, in relatie tot je zevende chakra. Gele Calciet stimuleert wilskracht en geeft energie en zal je levensvreugde geven. Alles wordt zonniger, zachter en gezelliger. Deze steen zal je geluk brengen, en verdriet tegengaan.

      Om je vijfde chakra te ondersteunen zou je ook kunnen kiezen voor de obsidiaan, die ervoor zal zorgen dat eventuele blokkades die je nog met je meedraagt aan het licht komen, waardoor je deze kunt gaan verwerken. De steen zal je helpen je te ontdoen van negativiteit in welke vorm dan ook. In het algemeen genomen is de obsidiaan een erg beschermende steen, op elk niveau. Hij heeft ook een aardende werking en een grote helende energie. Gebruik deze steen niet te lang en te veel, want de activiteiten die hij activeert heb je al in jezelf aanwezig.

      Verwijderen
    4. Hier klopt alles van Aidra Ain, echt een hele duidelijke en mooie uitleg! Dank je wel :D Het klopt wat betreft het spirituele ook, maar ook met het opletten met het in balans blijven met het aardse, altijd een punt om op te letten voor mij. Ik ben erg blij met deze duiding, het zet me weer even op het pad dat ik inderdaad al wel wist, maar soms een beetje uit het oog verlies. XXX

      Verwijderen
  2. Gaaf gaaf!

    Ik bied me ook aan :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Emmy, ik heb voor jou het orakel geraadpleegd, zou ik hem hier voor je neerzetten ? Groetjes

      Verwijderen
  3. De Labradoriet

    Deze ligt buiten de ster op het bord. Het geeft eigenschappen aan die je van nature al bij je draagt en die vanuit de kosmos worden ondersteund. Deze eigenschappen hebben geen extra aandacht nodig, maar weerspiegelen jou ware zelf. De steen staat voor goede samenwerking met anderen en het hebben van weinig egoisme. Hij geeft ook aan dat je jeugdig voelt en goed in balans bent met je innerlijk kind. De steen werkt ook erg rustgevend en balancerend. Labradoriet beschermt ons en onze chakra's tegen negatieve invloeden van buitenaf.

    De Hematiet

    Deze ligt in het centrum van het bord. Het geeft aan dat je energetisch zeer sterk bent en in balans. Het krachtige yang-element van de steen harmoniseert onbalansen en voorkomt dat er negatieve energieën de aura binnendringen. Hij geeft aan dat er sprake is van groot zelfrespect, overlevingsdrang, wilskracht en betrouwbaarheid.

    De Tijgeroog

    Ook deze steen ligt in het centrum van het bord, deze steen spreekt van daadkracht en zelfvertrouwen. En geeft net zoals de hematiet aan dat je in balans, krachtig en sterk bent. Hij geeft aan dat je situaties juist kan inschatten en mensen doorziet. Je kan goed op het juiste moment de juiste beslissingen te nemen.

    De Bergkristal

    Deze ligt bij je eerst chakra, tussen het eerste en het tweede chakra in. Hij geeft aan dat je voor jezelf helder hebt wat je nodig hebt om te leven in de materiële wereld, alsook dat je creatief vermogen goed en helder is. De steen kan ook aangeven dat er veel van je energie gevraagd wordt bij dingen die betrekking hebben op je eerste chakra, zoals je veilig voelen en vertrouwen hebben in het leven.

    Calciet en beige Jaspis

    De Calciet ligt op je gidslijn, en zegt iets over je verbinding met je gids of gidsen. Deze steen staat voor lichamelijke, geestelijke en spirituele groei en ontwikkeling. Hij staat ook voor motivatie, zelfvertrouwen, daadkracht, standvastigheid, hoop en moed. De steen verenigt gevoel en verstand, kalmeert de geest en zorgt hiermee voor innerlijke rust. Hij staat ook voor analytisch denken, concentratie en succes. Calciet heeft ook het vermogen om negatieve energie uit een ruimte absorberen. Een van je gidsen staat dicht bij je, en zal je helpen met bovengenoemde kwaliteiten. Met name op het vlak van hoop, succes en innerlijke rust.

    Daarnaast ligt ook de op de gidslijn, direct naast de calciet de beige jaspis. Deze steen helpt je je doelen waar te maken en je ideeen om te zetten in actie. Hij helpt je vastberaden te zijn , te volharden en ergens 100 procent voor te gaan. Dit is ook het punt waar een van je gidsen, of meerdere, jou bij helpen.
    Ze zeggen jou dat je voor jezelf mag opkomen, en dat je oprecht, eerlijk en hulpvaardig moet handelen. De steen zorgt voor balans tussen lichaam, ziel en geest en werkt beschermend. Hij verdrijft ook negatieve gedachten.

    Beide stenen liggen dichtbij je derde chakra, wat aangeeft dat je gidsen met name via je derde chakra, je zonnevlechtchakra, wat verbonden is met de wilskracht met jou communiceren. Het derde chakra staat ook voor gevoelens, zij communiceren met jou via de gevoelswereld.

    De Blauwe Chalcedoon

    Deze steen is wit, maar wij zien hem als blauw. De plek van deze steen kan duiden op een nog te nemen obstakel binnen de relatie tussen het vijfde en het zesde chakra. Het chakra van de communicatie, en de chakra van het derde oog. Misschien vind je het nog moeilijk om te communiceren over wat je derde oog allemaal waarneemt. Het kan er ook op duiden dat zowel je vijfde als je zesde chakra bijna met het geheel in balans in zijn, want de steen ligt dicht bij het centrum, en is er nog slechts een lijntje ervan verwijderd.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Advies:

    Ik zou momenteel geen stenen dragen die je chakra’s enorm activeren, want te zien is dat jij energetisch veel energie met je meedraagt. Als steen zou je wel de calciet kunnen dragen, deze zal je innerlijke rust geven en een gevoel van harmonie en optimisme om uiteindelijk je resultaten te behalen. Het is ook een zachte steen met een zachte werking, die je wel geconcentreerd houdt.

    Ten tweede zou je een blauwe chalcedoon bij je kunnen dragen om het vijfde en het zesde chakra in balans te brengen. Deze steen helpt ook tegen ontstoken wonden, abcessen en huidkloven. Hij helpt kalmerend, en zijn energetische werking is helend en vullend. Chalcedoon leert je beter naar je eigen lichaam te luisteren en hierop te reageren. Chalcedoon maakt ook welsprekend en diplomatiek.

    Een derde steen die je goed zou kunnen helpen is de beige jaspis. Naast de beschermende werking en bovengenoemde geestelijke kwaliteiten zal hij fysiek een positieve invloed hebben op je bloedsomloop, je spijsvertering, de darmen en je geslachtsorganen. Kies echter slechts een van deze 3 stenen voorlopig uit om je te ondersteunen en om in balans te komen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat een gave legging. Ik vind hem heel mooi Diana, en het past wel bij de rust die ik over me voel.

      Ik kan me wel vinden in het zoeken van een balans tussen het waarnemen en het communiceren, omdat ik dat soms nog best lastig vind.

      Ook het erg in mijn energie staan klopt voor mijn gevoel.

      Heel erg tof!

      Verwijderen
    2. Dankjewel voor je reactie Emmy !

      Verwijderen